Bjud på denna smaskiga och vackra tårta vid nästa speciella tillfälle.
Ingredienser
Botten:
1,5 dl valnötter
1,5 dl mandel
10 st färsta dadlar
Chokladmousse:
5 st avokado
1 st banan
2,5 msk kokosolja
3 msk rå kakaopulver
0,5-1 dl agavesirap efter tycke och smak
1 tsk vaniljpulver
1 krm havssalt
Topping:
3 msk chiafrön
2 dl frysta jordgubbar
zest från en citron
Så här gör du!
Botten: Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlarna tills du fått en smet som känns bra i konsistensen. Klä en springform med smörpapper i botten. Bred ut nötblandningen jämnt fördelat och ställ in formen i kylen.
Chokladmousse: Mixa avokado och banan till en jämn smet i en matberedare, tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa samman till en slät mousse. Smaka av och addera eventuellt mer kakaopulver eller agavesirap för mer sötma. Bred ut chokladmoussen.
Topping: Ställ fram jordgubbarna en stund innan du mixar dem. Mixa därefter samman alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Häll över din topping på chokladmoussen och ställ därefter in tårtan i frysen över natten.
Garnera med citronmeliss och färska jordgubbar.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken