Hem

Chiapudding à la äppelpaj

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

15 minuter
1 portioner
Chiapudding med smak av varm äppelpaj! De söta, sega och lite nötiga mullbären är rika på vitamin C och järn.

Ingredienser

  • CHIAPUDDING:
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm kanel
  • ÄPPELPAJ:
  • Ett ekologiskt äpple, finhackat
  • 1,5 tsk vatten
  • 0,5 tsk honung
  • 1 krm kanel
  • 2 msk mullbär

Så här gör du!

  1. Blanda chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver och kanel i en burk. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar eller över natten.
  2. Blanda äppelbitar, vatten, honung och kanel i en skål. Värm i mikrovågsugn i 1 minut, pausa och rör om, värm ytterligare 1 minut, tills äpplena är mjuka.
  3. Tillsätt mullbären, rör om och låt blandningen svalna lite.
  4. Rör ner halva äppelblandningen i burken med chiapudding och lägg sedan över andra hälften som topping.