Chiapudding med smak av varm äppelpaj! De söta, sega och lite nötiga mullbären är rika på vitamin C och järn.
Ingredienser
CHIAPUDDING:
2 msk chiafrön
1 dl osötad mandelmjölk
1 tsk vaniljpulver
1 krm kanel
ÄPPELPAJ:
Ett ekologiskt äpple, finhackat
1,5 tsk vatten
0,5 tsk honung
1 krm kanel
2 msk mullbär
Så här gör du!
Blanda chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver och kanel i en burk. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar eller över natten.
Blanda äppelbitar, vatten, honung och kanel i en skål. Värm i mikrovågsugn i 1 minut, pausa och rör om, värm ytterligare 1 minut, tills äpplena är mjuka.
Tillsätt mullbären, rör om och låt blandningen svalna lite.
Rör ner halva äppelblandningen i burken med chiapudding och lägg sedan över andra hälften som topping.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken