Hem

Bananmuffins

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

6 stycken portioner
Bananmuffins med mandelsmör, pekannötter och kakonibs. Vi serverar dem till fikat ihop med en läskande dryck på ingefära och äppelcidervinäger. Både nyttigt och supergott!

Ingredienser

  • lite kokosolja
  • 0,5 dl mandelsmör
  • 2 mogna bananer
  • 1 stort ägg
  • 1-2 msk agavesirap
  • 1 dl havremjöl eller mixade havregryn
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk malda linfrön
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk himalayasalt
  • 2 msk kakaonibs
  • en näve pekannötter

Så här gör du!

  1. Värm ugnen till 190 grader och smörj en muffinsplåt med kokosolja.
  2. Mixa alla ingredienser förutom kakaonibs i en blender eller stavmixer tills det blivit en smet.
  3. Blanda ner kakaonibs med en sked och rör om.
  4. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4 fulla och toppa med pekannötter.
  5. Baka i ugn i 10–12 minuter, testa med en sticka i mitten - de ska vara torra.
  6. Låt stå 10 minuter innan du tar ut dem från formarna. Kan förvaras i lufttät burk i cirka en vecka.
  7. Ät och njut!
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken