Ingredienser
3 msk riven kokos
2 dl mandelmjöl (80 g)
4 msk rå kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk chiafrön
2 dl svarta bönor (sköljda)
1 msk agavesirap
1 msk starkt kaffe
8-9 dadlar (100 g)
3 ägg
2 msk kokosolja
Avsluta middagen med en supergod och nyttig kladdkaka gjord på chiafrön, svarta bönor och rå kakao.
3 msk riven kokos
2 dl mandelmjöl (80 g)
4 msk rå kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk chiafrön
2 dl svarta bönor (sköljda)
1 msk agavesirap
1 msk starkt kaffe
8-9 dadlar (100 g)
3 ägg
2 msk kokosolja
Kokosolja och riven kokos till formen, vaniljkvarg till servering.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (22-24 cm diameter) med kokosolja och "bröa" den med riven kokos.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll av och mixa svarta bönorna med agavesirap och kaffe. Tillsätt urkärnade dadlar och mixa allt till en slät smet.
3. Blanda i ägg och vispa lite till. Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan.
4. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar den ur ugnen. Låt svalna i kylen i minst en timme. Servera med färska bär och vaniljkvarg.