Ingredienser
180 g cashewsmör, ca 2 dl
4 msk mjuk eller smält kokosolja
1 dl agavesirap
0,5 msk pepparkakskrydda
2 msk raw kakaopulver
Så här gör du!
1. Blanda ihop alla ingredienser förutom kakaopulver till en smet.
2. Bred ut hälften av smeten i en mindre form, ca 10 x10 cm, med raka kanter och med ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i frysen 20 minuter.
3. Häll kakaopulver i resten av smeten, blanda väl. Bred den på pepparkakssmeten och låt stå i frysen ytterligare 20 minuter.
4. Ta ut 10 minuter före servering, låt tina och skär i tärningar.
Varför raw fudge?
Raw food är ett begrepp för mat och råvaror som inte upphettats över 42- 47 grader. Detta för att bibehålla de näringsämnen som annars förstörs vid upphettning.
60 MINUTER
15 PORTIONER