Hälsoguiden
Leder och muskler

Kosttillskott för leder & muskler

Ömma knän? Stela höfter? Lyssna på kroppens signaler i tid och ge den rätt förutsättningar för att bibehålla rörliga leder. Vi har ett brett utbud av kosttillskott för dina leder och muskler, med produkter som innehåller MSM, nyponpulver, kollagen och gurkmeja.

Läs mer

Leder och muskler

Anledningen till ömma och stela leder kan vara artros, överbelastning eller den med åldern naturligt minskande kollagenproduktionen. Rådgör med din vårdcentral om smärtan blir värre eller permanent. Som komplement till en näringsrik kost – komplett med frukt, grönt och fet fisk – kan kosttillskott tillföra viktiga vitaminer och mineraler som verkar för normal kollagenbildning. 


Kosttillskott för lederna 

För normal muskel- och ledfunktion är regelbunden träning och värmeomslag goda knep att ta till. Tid för återhämtning, då kroppen reparerar sig, och sunda kostvanor är andra viktiga parametrar. I tillägg kan kosttillskott som är särskilt utvecklade och framtagna för ledernas och musklernas funktion göra skillnad för vårt välmående. Här vill vi rekommendera nyponpulver som är utvunnet ur ekologiska C-vitaminrika nypon; en vitamin som har betydelse för benstommens normala funktion. Detsamma gäller vårt kosttillskott Life Flexilett Curcumin som innehåller extrakt av gurkmeja och C-vitamin, vilket bidrar till normal kollagenbildning och har betydelse för broskets normala funktion.  


Värme för mjuka muskler

Värme kan också ha god effekt mot ledvärk, då den mjukar upp stela muskler. Många upplever därför mindre smärta under sommarmånaderna eller vid en resa till varmare breddgrader. Ett enkelt sätt att förse onda leder med värme, är via en värmekudde som du värmer till önskad temperatur i micro eller ugn. Vår vetekudde är klassisk men tillverkad med ett modernt, medvetet hållbarhetstänk. Läs gärna mer om just hur du kan använda din värmekudde, i vår artikel: 12 sätt att använda värmekudden