Shoppa och läs mer om
Omega-3 är en av två essentiella fettsyror (den andra är Omega-6) som vi inte kan skapa själva i kroppen utan behöver tillföra genom kost eller kosttillskott. Omega-3 innehåller två viktiga fettsyror:
EPA (Eikosapentaensya) - finns främst i feta fiskar som lax, makrill, sardiner och sill, men även krill.
DHA (Docosahexaensyra) - finns främst i samma feta fiskar som ovan, samt krill och alger.
DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och till att bibehålla normal synförmåga*. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion*.
*Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
Högkoncentrerad, stabil omega-3 med hög kvalitet och renhet.
Omega-3 är ett viktigt näringsämne även för barn. Finns i olika smaker och former.
Värdefulla fettsyror för gravida och ammande kvinnor.
Omega-3 med maximalt upptag. Omega-3 fettsyrorna i Life Krill Oil är bundna till vattenlösliga fosfolipider, till skillnad från omega-3 fettsyror från fiskolja som är bundna till fettlösliga triglycerider. Fördelen med krillolja som innehåller fosfolipider är att de inte behöver brytas ner av enzymer i tunntarmen och inte heller behöver omstruktureras av levern, som triglycerider måste innan de kan tas upp av kroppens cellmembran. Fosfolipider är lika livsnödvändiga som vatten och deras främsta funktion är att fungera som byggstenar i våra cellmembran, medan triglyceridernas främsta funktion i kroppen är att användas som energikälla.
algolja är en utmärkt vegetarisk källa till omega-3-fettsyrorna EPA och DHA.
Om du föredrar att hälla olja i maten eller smoothies istället för att svälja kapslar.
...Omega-3 är en av de essentiella fettsyror som vi inte själva kan skapa i kroppen utan behöver få i oss via maten eller på annat sätt, t ex som fiskolja. Särskilt viktiga är fettsyrorna DHA (docosahexaensyra) och EPA eikosapentaensyra).
Ett balanserat förhållande mellan omega-6 och omega-3 fettsyror är särskilt viktig för optimal hälsa. I dag är det inte ovanligt att man i västvärlden konsumerar 12-15 gånger så mycket omega-6 fettsyror som omega-3 fettsyror. Förhållandet mellan omega-6 och omega-3 bör vara 2-4:1.