Hem

Life x Kvix

Hälsa

Shoppa och läs mer om

För dig som inte redan visste är Kvix Sveriges största plattform/app inom livesänd wellness. Kvix med sitt folkliga fokus vill göra hälsa och rörelseglädje tillgängligt för alla, därav det breda utbudet med dans, styrka, yoga och flås-pass samt inspirationsföreläsningar - allt som kan boosta inre och yttre välbefinnande.

Tillsammans med Kvix vill Life inspirera till bra val och goda vanor. Vi vill helt enkelt att du investerar i hållbara rutiner som bygger långsiktig hälsa och det gör vi hela året under #mylifechallenge.

Du som medlem kan enkelt delta kostnadsfritt på mängder av schemalagda live-klasser eller delta på sina villkor i tusentals anytimepass som premiummedlem. 

Spana in det breda utbudet hos Kvix idag och ta del av massa fina erbjudanden.

Läs mer här!

Anta utmaningen!

I detta samarbete kopplar vi in inspiratörer och instruktörer som ger tips på bra vanor och produkter samt håller pass eller föreläsningar för en hållbar livsstil under olika teman. Under temat ”Shine & Glow” fokuserar vi på inre och yttre välmående där vi lyfter Yoga och Löpning med profilerna Frida Södermark, Fanny Elgstrand och Elmina Saksi.

kvix02.png

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Om Frida Södermark

Frida är en elitlöpare med en rad SM-titlar på sträckan 100 km, hon har deltagit i fyra världsmästerskap och är författare till böckerna ”VÅGA! En väldigt annorlunda resguide” och ”ORKA! Träning och äventyret i vardagen”.

Frida 2.png

Fridas produkttips på Life

”Jag brinner för att få andra i rörelse och upptäcka löpningen som motionsform med allt man får uppleva längs vägen. Jag springer runt 15 mil i veckan vilket gör att min kropp är glad för all hjälp med återhämtning den kan få. Därför är en av mina favoritprodukter elektrolytpulver från Pureness. Det innehåller bland annat elektrolyter, magnesium, C-vitamin och salter som upprätthåller balansen i kroppen och lämpar sig för vätsketillförsel vid sport och nu särskilt då sommaren närmar sig och det blir varmare ute. Dessutom är pulvret lätt att blanda i din vanliga vattenflaska och de olika fruktsmakerna utan tillsatt socker är väldigt goda.

Jag som älskar solen springer aldrig utan solskydd och kan även rekommendera märket Bioregena som lätt går in i huden och funkar under löprundan. Alltid faktor 50 - då blir man snyggare brun, bränner sig inte och brännan sitter kvar länge. Båda dessa produkter finns i Lifes breda sortiment av produkter som är bra för dig och din kropp."

Ta del av Fridas träningspass ”att vara en löpare” på Kvix här.

•    27 april - Motivationstips till hur ett långpass aldrig blir långtråkigt
•    4 maj - Tre intervallpass som gör dig snabbare
•    11 maj - Löparresa, är det för alla?

 

 

Om Fanny Elgstrand

Fanny började yoga under sin gymnasietid för att lära sig att släppa taget om ångest och bygga en stark grund att stå på. Idag driver Fanny yogaföretaget FlowWithFanny och guidar yogaklasser runt om i Östergötland och även via Kvix. Det är viktigt för Fanny att man lämnar prestigen utanför mattan och vänder sitt fokus inåt under yogastunden. Fannys intention med klasserna är att man ska komma i kontakt med kroppen och kunna lämna yogamattan med en skön känsla.

Fanny.png

Fannys produkttips på Life

”Jag tränar och yogar mycket vilket jag har insett är toppen för huden! Fysisk aktivitet bidrar till ökad cellförnyelse och förbättrad cirkulationen i huden. Jag försöker bygga upp mitt glow både inifrån och utifrån. Fukt, fukt och mera fukt är nyckeln till en glowig och pigg hud för mig. Jag dricker mycket vatten och äter kosttillskott för att boosta hud och hår inifrån. På morgonen väcker jag cirkulationen i ansiktet genom att masserar huden med en Gua sha sten. Sen använder jag alltid solskyddsfaktor SPF50 i ansiktet. Min favorit är den från Bioregena. 

På morgonen tar jag även tillskott av mjölksyrabakterier, B-vitamin och från tidig vår Beta+ för att förbereda huden inför sommaren. 
På kvällen använder jag ett serum med bakuchiol från Balance Me och tar tillskott av Magnesium och Kollagen Booster från Nordbo som bygger upp hår, hud och naglar under natten. 

Om jag känner mig torr och trött i huden så lägger jag ansiktsmasken ’AHA Glow mask’ från Balance Me. Den är otroligt skön och jag känner mig återfuktad och glowig efter!”

Ta del av Fannys träningspass ”morningflow” på Kvix här.

 

Om Elmina Saksi

Elmina är en aktiv trebarnsmor på 41 år som älskar långdistanslöpning. Hon har hittills sprungit 20 maraton. Elmina är legitimerad dietist, hälsopedagog och PT. Hon är även gymnasielärare och driver företag som inriktar sig på träning, hon anordnar också VikboVändan, ett matmaraton, samt löpevent som LöparLördagDeluxe.

Elmina.png

Elminas produkttips på Life

”Löpning är ett av mina stora intressen och som jag vill ägna mycket tid åt. För att hålla mig skadefri som löpare behöver jag även se till att bibehålla en god rörlighet och vara stark i bl a coremuskultaturen.

Då jag ofta kör mina styrkepass tidigt på morgonen blir det omständigt att först äta frukost innan träningen och då passar proteinvatten från Better You perfekt. Koffein och protein ger mig de bästa förutsättningarna för att vakna till och tillgodogöra mig styrketräningen. Protein i samband med styrketräning ökar muskelproteinsyntesen markant. Koffeinet har många prestationshöjande effekter på min träning, så drycken fungerar även bra inför intervaller eller löplopp.

En annan favoritprodukt är elektrolytpulver från Pureness. Efter träning är det viktigt att jag både fyller på med dessa salter och kolhydrater. Nu väntar varmare tider och mer saltförluster via svett och därför kommer jag använda det goda pulvret flitigt. För att påskynda återhämtningen är inte bara energi, vätska och elektrolyter av betydelse, även lugnare rölighetsträning påverkar. Jag gillar att avsluta tuffare löppass med rörlighet. Både proteinvattnet och elektrolytpulvret finns i Lifes breda sortiment av hälso- och träningsprodukter.”

Ta del av Elminas träningspass på Kvix här.

Elminas pass lista

•    27 april core
•    28 april rörlighet
•    4 maj rörlighet
•    5 maj core
•    11 maj rörlighet
•    12 maj core