Hälsoguiden
Läppbalsam & Läppvård

Läppbalsam & Läppvård

Få mjuka läppar med våra utvalda läppbalsam och cerat – och noga beprövade expertknep. Med naturliga, vårdande ingredienser (så som bivax och mandelolja), behagliga doftnoter av exempelvis lavendel och pepparmint, och naturliga färger finns garanterat en ny läppfavorit för dig här. Välkommen till vår läppvård online!

Läppvård, läppbalsam, lip balm och cerat

... ja, kärt barn har många namn! Gemensamt för de alla är att innehållsförteckningen består av vårdande ingredienser, gärna bivax, olivolja eller avokadoolja. Särskilt bivax är en fantastisk produkt för läpparna, eftersom det är helt vattenfritt och kan användas även under de kallaste månaderna. 


Bli av med nariga läppar 

På tal om kalla månader så kommer vi osökt in på nariga läppar – en åkomma vi gärna klarar oss utan! Nare uppstår när den känsliga huden kring läpparna utsätts för kyla, vind eller sol, alternativt om du är allergisk mot en läpprodukt som du använder. Läpparna har dessutom extra lätt för att bli uttorkade eftersom att de saknar svettkörtlar, som annars reglerar hudens fuktnivå. Receptet för att bli av med nariga läppar stavas fuktgivande läppbalsam (vi tipsar om: Life Lip Balm som består av 100% naturliga ingredienser!).


Torra läppar och spruckna mungipor – varför? 

Torra läppar kan ge spricka och sveda, liksom sår i mungiporna kan orsaka verkligt obehag. Såren kan bero på inflammation i mungiporna, till följd av vitaminbrist, eller en bakterieinfektion. Rådgör gärna med din vårdcentral om du inte får bukt med problemen. Läppvård som Dr Bronners Lip balm kan lätta besvären, liksom kosttillskott för huden.  


Expertknep för mjuka läppar: 

1. Massera läpparna mjukt med en handduk som är fuktad med varmt vatten.

2. Arbeta i lätta cirkelrörelser.  

3. Återfukta ordentligt med ett vårdande läppbalsam eller fet salva.