Hem

Spirulinapizza

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

40 minuter
2 pizzor portioner
En glutenfri pizzabotten med spirulina, toppad med tomater, paprika, champinjoner, mozzarellaost, ruccola och pumpakärnor.

Ingredienser

  • 1-2 msk spirulinapulver
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • bovetemjöl till utbakning

Så här gör du!

  1. Vispa ut spirulinapulvret i vattnet i en bunke. Tillsätt mandelmjöl och bovetemjöl lite i taget medan du rör med en slev.
  2. Blanda i fiberhusk, olivolja och salt. Låt degen vila tio minuter i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela och forma degen i två lika stora bollar, lägg dem på bakplåtspapper. Strö över lite bovetemjöl och kavla ut till pizzabottnar, dra över pappret till en plåt.
  4. Bred tomatsås över pizzabottnarna, lägg på valfria grönsaker och annat gott du vill ha på din pizza. Vi valde tomater, paprika, champinjoner, mozzarellaost, ruccola och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Krydda din färdiga pizza med lite torkad oregano och basilika, svartpeppar samt lite flingsalt.