•
Hem
•
Livsmedel
•
inspiration
•
Glutenfria pepparkakor
Glutenfria pepparkakor
Livsmedel
Shoppa och läs mer om
60 minuter
25 portioner
Glutenfria pepparkakor serverade med ädelost och hemgjord päronkompott. Njut dem nybakade och krispiga!
Ingredienser
2 msk agavesirap
0,5 dl kokosblomssocker
75 g smör
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1 tsk kardemumma
1 msk Life chiafrön
1 ägg
1,5 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
Så här gör du!
Observera att degen ska vila över natten!
Koka upp sirap och socker.
Ta bort kastrullen från plattan och smält ned smör, kryddor och chiafrön.
Låt blandningen svalna helt och rör sedan i ägget.
Blanda bakpulver och allt mjöl i en skål.
Arbeta in smörblandningen till en deg.
Forma degen till en korv, plasta in och låt vila i kylskåpet till nästa dygn.
Sätt ugnen på 200°C.
Arbeta degen smidig och tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för klibbig.
Kavla ut den på en arbetsbänk. Stansa ut kakorna och lägg dem på bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Njut helst av kakorna nybakade. Då är de som allra godast och krispigast.
RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM
Utvalda produkter
Rekommenderade produkter från Lifebutiken
100 G
Köp
Tack
SUPERFRUIT
Ceylon Kanelpulver EKO
67 kr
89 kr
350 G
Tillfälligt slut
Tack
LIFE
Life Chiafrön 350 g
84 kr
99 kr
500 G
Köp
Tack
SUPERFRUIT
Kokossocker EKO
104 kr
139 kr
500 G
Köp
Tack
SUPERFRUIT
Mandelmjöl EKO
149 kr
199 kr
Bli inspirerad
Livsmedel
Omega-3-bomb med lax
Livsmedel
Fröknäcke med kanel och anis
Livsmedel
Nice cream med jordnötssmör