Hem

Glutenfria pepparkakor

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

60 minuter
25 portioner
Glutenfria pepparkakor serverade med ädelost och hemgjord päronkompott. Njut dem nybakade och krispiga!

Ingredienser

  • 2 msk agavesirap
  • 0,5 dl kokosblomssocker
  • 75 g smör
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk Life chiafrön
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl

Så här gör du!

  1. Observera att degen ska vila över natten!
  2. Koka upp sirap och socker.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och smält ned smör, kryddor och chiafrön.
  4. Låt blandningen svalna helt och rör sedan i ägget.
  5. Blanda bakpulver och allt mjöl i en skål.
  6. Arbeta in smörblandningen till en deg.
  7. Forma degen till en korv, plasta in och låt vila i kylskåpet till nästa dygn.
  8. Sätt ugnen på 200°C.
  9. Arbeta degen smidig och tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för klibbig.
  10. Kavla ut den på en arbetsbänk. Stansa ut kakorna och lägg dem på bakplåtspapper.
  11. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  12. Njut helst av kakorna nybakade. Då är de som allra godast och krispigast.

 

RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken