Hem

Fräscha fruktglassar

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

20 minuter
6 portioner
Pinnglass gör du lätt själv, utan varken laktos, gluten eller socker om så önskas. Minst lika gott som köpglass, men gjorda endast med naturliga ingredienser.

Ingredienser

  • 1 kiwi
  • 1 dl kokosvatten
  • 1 burk krossad ananas, ca 200 g
  • 1 msk baobabpulver
  • ca 1-2 msk agave
  • ca 1 dl frysta hallon

Så här gör du!

  1. Skala och skiva kiwin tunt.
  2. Blanda kokosvatten, ananas och baobabpulver i en tillbringare.
  3. Blanda i agavesirap lite i taget, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
  4. Häll blandningen i glassformar och tryck försiktigt ned 3-4 hallon i varje glassform.
  5. Sätt i en pinne eller sugrör, låt stå i frysen minst 5 timmar.

Riktiga törstsläckare som går att göra med den frukt och de bär du har hemma!

RECEPT: SOPHIE EKMAN FOTO: EVA HILDÈN

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken