Pinnglass gör du lätt själv, utan varken laktos, gluten eller socker om så önskas. Minst lika gott som köpglass, men gjorda endast med naturliga ingredienser.
Ingredienser
1 kiwi
1 dl kokosvatten
1 burk krossad ananas, ca 200 g
1 msk baobabpulver
ca 1-2 msk agave
ca 1 dl frysta hallon
Så här gör du!
Skala och skiva kiwin tunt.
Blanda kokosvatten, ananas och baobabpulver i en tillbringare.
Blanda i agavesirap lite i taget, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
Häll blandningen i glassformar och tryck försiktigt ned 3-4 hallon i varje glassform.
Sätt i en pinne eller sugrör, låt stå i frysen minst 5 timmar.
Riktiga törstsläckare som går att göra med den frukt och de bär du har hemma!
RECEPT: SOPHIE EKMAN FOTO: EVA HILDÈN
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken