Den röda färgen i grönsaker och frukter som tomat, paprika, grapefrukt och vattenmelon kommer från ämnet lykopen, som fungerar som en antioxidant. När lykopenet hettas upp, gärna tillsammans med fett, underlättas upptaget.
Ingredienser
1 rödlök
1 röd chili
1 röd paprika
250 g miniplommontomater
3 msk olivolja
1 msk Raw granatäppelvinäger
1 tsk dijonsenap
3 dl kokt röd quinoa
½ dl granatäppelkärnor
Paprikakräm:
1 hel inlagd, grillad paprika
150 g fetaost
1 tsk agavesirap
Så här gör du!
Skala, dela och skär rödlöken i tunna klyftor.
Finstrimla chilin.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Halvera tomaterna.
Blanda olja, granatäppelvinäger och dijonsenap i en skål.
Tillsätt lök, chili, paprika och tomat.
Salta och peppra.
Låt stå 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Paprikakräm:
Mixa samtliga ingredienser till en kräm.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp quinoan på ett fat.
Fördela lök-, chili-, paprika- och tomatblandningen ovanpå.
Ringla över all dressing och toppa med granatäppelkärnorna.
Servera quinoasalladen med paprikakrämen.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken