Hem

Nå dina mål

Hälsa

Shoppa och läs mer om

Vad har du för drömmar som du fortfarande bara fantiserar om? Ta till vara på energin efter en ledighet och gör en plan för hur du ska nå dina mål. Bestäm också hur du ska fira delmålen, tipsar föreläsaren Ulrika Nybäck.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

- En bra början för att komma närmare det du drömmer om är att kartlägga vilka områden i livet som du vill förändra, förbättra eller utveckla. Rör dig mot de mål som känns mest lustfyllda och meningsfulla, säger Ulrika Nybäck som leder utbildningar och föreläser om mål och motivation.

Många av oss känner människor som sällan eller aldrig når sina mål. De är mästare på att hitta ursäkter och bortförklaringar.

Och så finns det människor som är raka motsatsen – superpresterare som får allting gjort. De skapar handlingsplaner och följer dem till punkt och pricka.

En hjälp i båda fallen kan vara att både rita och skriva ner sina del- och huvudmål, tipsar Ulrika. Då använder du flera delar av hjärnan, vilket kan locka fram nya tankar och idéer.

Under sina utbildningar brukar Ulrika låta deltagarna rita ut sina mål på en spelplan, samt tänka ut olika hinder och hot som kan dyka upp på vägen.

– På så sätt tränas de i att komma förbi hinder innan de ska ut i verkligheten och göra samma sak, och samtidigt lär de sig att se hinder som roliga utmaningar, säger Ulrika.

För oavsett om du är en superpresterare eller en som skjuter upp saker, så brukar motgångar dyka upp efter några veckor eller månader. I form av tvivel eller motivationssvackor. Här gäller det att vara kreativ och känna sig själv:

– Känn efter vad du behöver just nu. Kanske vill du njuta av en natt på hotell när du klarat nästa delmål? Kan du ringa de mest stöttande personer som du känner och fråga hur de skulle lösa problemet? Även här finns det lika många svar som mål, menar Ulrika. Bli duktig på att sätta upp belöningar som känns lockande för just dig, något som du kan längta efter. Då triggar du hjärnan att vilja jobba vidare.

5 tips på hur du når dina mål

- Börja med att kartlägga vilka områden i livet du vill förändra

- Fundera på hur du kan ta dig mot målet, samtidigt som du har maximalt roligt längst vägen

- Fundera på hur du kan nå målet och samtidigt använda alla sinnen

- Bestäm hur du ska fira delmålen och självklart det stora målet

- Att få motgångar på vägen hör till, försök lösa dem snabbt och lägg inte för mycket tankeverksamhet på dem

Behöver du hjälp att nå dina mål?

Prova Life Rosenrot, ett kosttillskott för koncentration, lust och energi, eller Life Omega-3 som innehåller DHA som bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA. 

30 days Plus är ett kosttillskott med betaglukaner och en kombination av örter. Innehåller bl a kronärtskocka som stödjer normal matsmältning och lakritsrot som främjar viktminskning.