Hälsoguiden

Ansiktsvård

Vilken hudtyp har du? Oavsett om din hud är torr, normal, fet, mogen, känslig – eller kanske kombinerad – finns rätt ansiktsvård för dig här hos Life. Våra ansiktsprodukter är noggrant utvalda, med anpassade alternativ för alla hudtyper. Välj bland välkända varumärken, spännande nyheter och trogna klassiker; alla med kärlek till din hud.

Ansiktsvård för alla hudtyper

Påbörja din hudvårdsrutin med Life. Söker du en ny ansiktskräm, rengöring, ansiktsolja eller serum? Kanske är tuben med ögonkräm slut – eller är du bara nyfiken på en återfuktande ansiktsmask? Dyk ner bland våra ansiktsprodukter och hitta din nya favorit – kanske ur kategorin naturlig hudvård?


Koll på kollagen: viktig byggsten för huden 

Kollagen är ett fiberprotein som bildas naturligt i vår hud. Det gör huden spänstig och elastisk, säkerställer dess normala funktion och är faktiskt en av dess viktigaste byggstenar. När vi blir äldre bryter vi ner kollagenet i allt snabbare takt, för att så småningom bryta ner det snabbare än vad det bildas ny. Tur är väl då att du kan boosta ditt kollagen genom att exempelvis inta kollagen som kosttillskott, eller tillföra vitamin C som behövs för kroppens egen kollagenproduktion. 


Vad innebär känslig hy?  

En känslig hud karaktäriseras av lätthet till rodnad och irritation. För dig rekommenderar vi produkter som bevarar den naturliga fuktbalansen i huden och ger direkt återfuktning. Leave on-produkter är en god idé, de kräver inte att du ska skölja ansiktet med vatten vilket kan verka uttorkande. Tips: ingredienser som sheasmör och glycerin kan utföra magi!


Är ansiktsolja bra för fet hy? 

Om du har fet fy är tunna eller torra oljor det bästa alternativet. Ansiktsoljor som jojobaolja eller hallonfröolja bör appliceras direkt på fuktig hud, t.ex. efter rengöring eller efter användning av ett ansiktsvatten. Fukten gör att oljorna lättare går in i huden och ger en fin lyster. Här hittar du ett recept till återfuktande ansiktsolja!


Torr hy på vintern – vad göra? 

När temperaturen sjunker och kyliga vintervindar torkar ut huden, är det lätt att den blir fnasig eller fjällig. Med rätt hudvårdsrutin kan du tackla utmaningarna! Satsa på en snäll rengöringsolja eller -mjölk, fri från uttorkande sulfater, och ett serum som fuktbombar, gärna med hyaluronsyra i. Syran är faktiskt ingen syra, utan en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden och bidrar till en stabil hudstruktur. Dessutom är fetare hudvårdsprodukter är god idé. Salvor och oljor utan vatten, liksom en återfuktande ansiktsmask, gör underverk för riktigt kalla vinterdagar. Läs gärna mer i vår artikel om välmående vinterhud.


Tips på kosttillskott för huden? 

Bygg upp förutsättningar för en välmående hud med en varierad kost, gärna fullproppad med färska, färgglada grönsaker, frukter och bär och rikligt med hälsosamma proteiner och fetter från fisk, ägg och nötter. I färgstarka grönsaker, frukter och bär finns massor av antioxidanter och växtkemikalier som skyddar huden inifrån. I tillägg kan du addera hudstärkande kosttillskott, gärna berikade med kollagen och betakaroten, tips är vår egen Life Collagen Hyaluron som är förpackad i smarta portionspåsar.