Hälsoguiden
Kosttillskott
  • Hem
  • Kosttillskott

Kosttillskott

Med kosttillskott kompletterar du din vanliga kost, med den eller de vitaminer och mineraler som just du behöver. Med rätt val kan du uppleva mer energi, starkare hår och naglar eller godare sömn. I tillägg till vitaminer och mineraler räknas också aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, olika örter, naturläkemedel och växtextrakt i koncentrerad form till kategorin kosttillskott.

Läs mer

Kosttillskott

Kosttillskott för alla

Till kategorin kosttillskott hör: vitaminer, mineraler, aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, olika örter, naturläkemedel och växtextrakt i koncentrerad form. Syftet med kosttillskott är att komplettera din kost – att tillföra det din kropp saknar – och att skapa förutsättningar för ditt absolut bästa mående. Samtliga av våra produkter är godkända enligt de nordiska näringsrekommendationerna (NNR).

Kosttillskott till mig som kvinna?

Kvinnors hälsa är till viss del komplex; vad kvinnokroppen behöver är helt enkelt beroende av var vi befinner i livet. Som småbarn behöver vi tillskott av D-vitamin, vid riklig mens är järntillskott viktigt, under graviditet behöver kroppen extra folsyra och vid klimakteriet kan vitamin A lindra ovälkomna besvär. Läs gärna mer om just klimakteriet i vår artikel eller se vårt sortiment av kosttillskott för kvinnor.

Rekommenderade kosttillskott för män?

Mannen har i regel inget behov av att tillföra järn i samma omfattning som kvinnan, men kan däremot behöva extra zink för att skydda kroppens celler mot oxidativ stress, exempelvis i prostatan. Andra goda rekommendationer är vitamin A och omega-3 som verkar för starkt hår, respektive ökad energi. Här ser du vårt sortiment av kosttillskott för män.

Vilka kosttillskott är bra för barn?

Barn behöver tillskott i form av D-vitamin under sina två första levnadsår och ibland längre, exempelvis om barnet ofta bär heltäckande plagg och inte vistas i solen. Om det också råkar vara så att fet fisk inte tillhör barnets favoriträtter, kan kosttillskott i form av omega-3 vara en god idé. Rådgör alltid med din vårdcentral eller BVC om du känner oro för ditt barns kost. Här ser du vårt sortiment av kosttillskott för barn.