Livsmedel-alger-och-grönt-1000x524 (1).jpg

Algerna chlorella och spirulina

Chlorella är en grön alg och spirulina är en blå-grön alg och skillnaden är mängden klorofyll. Chlorella har högre klorofyll-nivåer eftersom klorofyll är det gröna i algen. Chlorella är kända för att avgifta, medan spirulina är mycket effektivt på stödja hälsan och immunsystemet.

Varför är spirulina bra?

Spirulina har kallats naturens allt-i-ett, på grund av att det innehåller så många viktiga näringsämnen. Förutom protein och alla essentiella aminosyror innehåller det även GLA, klorofyll, enzymer och vitamin A. Vitamin A bidrar till immunsystemets normala funktion och till att bibehålla normal hud och slemhinnor. Spirulina har en hög andel tiamin, riboflavin, niacin, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink och koppar. Spirulina är också en rik källa till krom. Krom hjälper till att bibehålla normala blodsockernivåer, och algen innehåller också hela spektrumet av B-vitaminer, inklusive vitamin B12. B12 bidrar till både normal energiomsättning och bildning av röda blodkroppar.

Följ det rekommenderade dagliga intaget på 15 gram. Undvik om du är gravid eller ammar.

Varför är chlorella bra? 

Chlorella kallas för naturens egen hälsobomb eftersom den innehåller stora mängder protein, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Speciellt populär är den bland vegetarianer och som produkt i samband med detox och andra renande kurer. Chlorella innehåller även rikligt med vitaminer och mineraler och då främst vitamin E, fosfor, järn, jod och magnesium. Dessutom innehåller chlorellan rikligt med B-vitaminer. Vitamin E är en viktig antioxidant i kroppen och förhindrar bland annat att fleromättade fettsyror härsknar. Järn är tillsammans med B-vitaminerna viktiga för en välfungerande blodbildning medan magnesium behövs för våra muskler och jod behövs för att sköldkörteln ska kunna producera viktiga hormoner.