Life-Livsmedel-Kokosolja-1000x500.jpg

Vegetabilisk olja till mat och bakning

Fett är viktigt för vår hälsa eftersom det fungerar både som energigivande näringsämne och hjälper kroppen att ta upp fettlösliga vitaminer. För en sund vardag och en balanserad livsstil är det dock viktigt att välja rätt sorts fett. Byt ut mättat fett mot hälsosamma omättade fettsyror från vegetabiliska källor som nötter och frön. Här hittar du ett brett utbud av ekologisk kokosolja, MCT-olja samt andra vegetabiliska oljor från varumärken som exempelvis Superfruit, Cocosa, Life och Kleen att använda i bakning och matlagning. 

Vad är kokosolja?

Kokosolja är ett bra matfett att steka med då det tål höga temperaturer utan att förstöras, och passar även utmärkt till bakverk. Kokosolja har en mild smak och är fast i rumstemperatur och flytande i temperaturer över 24 grader. Vi har ekologisk och kallpressad kokosolja, samt doftfri och smakfri kokosolja.

Vad är MCT-olja?

MCT olja används ofta av de som följer en ketogen kost (Keto) och är också en effektiv energikälla för de som tränar. MCT står för Medium Chain Triglycerids vilket betyder medellånga mättade fettsyror. Dessa kortare fettsyor förbränns snabbare och lagras inte i kroppen på samma sätt som långa. MCT-oljan tas upp i tarmen och transporteras direkt ut i levern och blodomloppet vilket ger kroppen snabbt energi.