Hem

Kokosyoghurt och granola

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Traditionell yoghurt görs genom att tillsätta bakteriekultur i mjölk och låta den stå varmt så att bakterierna växer till sig och fermenterar mjölken. Med samma metod gör vi en laktosfri kokosyoghurt, toppad med granola!
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Kokosyoghurt

Ingredienser:

400 ml kokosmjölk
2 kapslar Life probiotika
1 tsk honung

Gör så här: Diska en glasburk noga och låt den torka. Öppna förpackningen med kokosmjölk. Om kokosfettet är separerat från vätskan så lägg den stelnade massan i glasburken, rör om och späd med vätskan tills du har fått den konsistens du gillar. Dela probiotikakapslarna och rör ner innehållet i kokosmjölken tillsammans med honungen, som fungerar som mat till bakterierna. Ställ burken varmt, till exempel ovanpå kylskåpet, och låt den stå där i cirka 24 timmar. Ta fram yoghurten, rör runt och smaka. Ät direkt eller ställ i kylskåp, där den håller i cirka fem dagar.

 

Granola med gurkmeja

Ingredienser:

5 dl havregryn
2,5 dl hackade mandlar
1 dl pumpafrön
5 msk Life kokosolja
3 msk agavesirap
3 tsk gurkmejapulver
ett par nypor salt
1 dl torkade mullbär
1 dl kokoschips

Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda havregryn, mandlar och frön i en stor skål. Värm upp kokosoljan på låg värme i en kastrull och rör ner agavesirap, gurkmeja och salt. Häll den över grynblandningen och rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper i en djup plåt och bred ut blandningen. Låt stå i mitten av ugnen i 15–20 minuter, håll koll och rör om ett par gånger under tiden. Ta ut plåten, blanda ner kokoschips och torkade mullbär och förvara i burk.