Hem

Återställ balansen i kroppen

Hälsa

Shoppa och läs mer om

När påsarna under ögonen är stora som tomtens julklappsäck, och glögg och pepparkakor blivit nya lunchvanan är det dags att trycka på nollställningsknappen och återställa balansen. Så här gör du!
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Det är lätt att unna sig för mycket av det goda över helgerna. Lite för mycket god mat, lite för mycket gott vin, lite för mycket gott till kaffet. Lika lätt är det att unna sig för lite av det riktigt goda – sömn, motion och näringsrik mat. I januari är vi många som känner ett behov av att att återställa balansen – inte bara i kroppen, utan i tillvaron i stort. En nystart och ett renare liv behöver inte vara komplicerat. Här är tips på några enkla nya vanor – för både in- och utsida.

Starta dagen rätt

Även om du känner dig trött och sliten, försök undvika för stora mängder kaffe. Prova istället att börja dagen med att dricka varmt vatten med färskpressad citron i. Pressa en halv citron i en kopp, häll på hälften kallt vatten, hälften varmt vatten.

Drick gröna juicer

Unna dig uppfriskande drycker med grönsaker som bas. Undvik mejeriprodukter och för mycket söta frukter. Här hittar du många gröna juicer. En god favorit är denna:

Grön juice med maca

2 dl mandelmjölk
2 dl kokos vatten
0,5 avokado
0,5 dl fryst banan
1 stor näve spenat
1 tsk macapulver
1 msk hampafrön till garnering

Mixa allt med mixerstav eller i mixer. Toppa med lite hampafrön!

Torrborsta kroppen

Väck huden till liv och få igång cirkulationen genom att borsta huden med en kroppsborste innan du kliver in i duschen. Har du ingen torrborste fungerar en saltskrubb också fint. Du har säkert redan ingredienserna hemma, se vårt recept på kakaoskrubb i högerkolumnen.

Börja meditera

Ta inte bara hand om kroppen – utan också själen. Enligt kundalinyogatraditionen ska endast 11 minuters meditation varje dag hjälpa dig komma i kontakt med dina tankar och din kropp. Tänk på att kroppslig rening och fysisk rening går hand i hand. Försök rensa ditt huvud från jobbiga tankar och hitta ditt inre lugn.

Gör en digital rening

Visa dig själv kärlek genom att bädda för en ordentlig avkoppling – lägg till en digital rening. Vi har aldrig tidigare varit så uppkopplade och nåbara som nu, det är något som bidrar till den ökade stressen många upplever. Forskning visar att skärmtid påverkar kroppens produktion av melatonin, hormonet som gör att du känner dig trött. Det kan därför bli svårare att somna in och även påverka sömnens kvalitet om du tillbringar mycket kvällstid framför mobil, dator eller padda.

Ta det några steg till…

Är du redo för något mer än citronvatten och gröna juicer, löp linan ut. Testa att leva utan kött, gluten, mjölkprodukter, socker, alkohol och kaffe under en tidsbestämd period.