Hem

7 hårsynder

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Känns ditt hår torrt och slitet? Tovar det ihop sig och går lätt av? Håravfall kan ha hormonella orsaker, men kan också bero på att du ägnat dig åt någon av de sju stora hårsynderna nedan.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

1. Du stressar och äter dåligt

Det ligger faktiskt något i den gamla klyschan ”skönhet kommer inifrån” och hur du mår i kroppen kommer förr eller senare märkas på håret. Förutom att få ordentligt med sömn och äta hälsosamt kan du fokusera på att få i dig näringsämnen som biotin, zink och selen som alla bidrar till normal hårväxt.

2. Du bleker håret

”Blondes have more fun” sägs det, men blonderade hår har det inte alltid särskilt kul. Att bleka håret sliter mest av alla färgbehandlingar. Prova en toning eller färgning nästa gång du vill förändra frisyr, och vill du bleka håret – se till att göra det på salong.

3. Du är flitig med värmeverktygen

Locktång, plattång och hårtork är utmärkta redskap för att styla håret, men sliter också rejält. Använd alltid värmeskydd och skippa den allra högsta temperaturinställningen.

4. Du tvättar håret för ofta...

Att tvätta håret titt som tätt kan göra det uttorkat eftersom hårets naturliga oljor försvinner. Ditt hår överkompenserar då genom att tillverka mer fett – vilket gör att du vill tvätta det igen. En ond cirkel!

5. ... och sedan gnuggar du det torrt...

När håret är vått är det som allra känsligast och att gnugga håret torrt med handduk är inte direkt som att behandla det med silkesvantar. Låt lufttorka eller krama det försiktigt torrt med handduken.

6. ... innan du hårdhänt borstar ut det.

Att borsta igenom ett blött hår är inget att rekommendera. Om du borstar håret innan du hoppar in i duschen är det lättare att reda ut efteråt. När du borstar, börja nerifrån och jobba dig uppåt.

7. Du har hästsvans hela veckan

Drar du upp håret i samma knut eller hästsvans varje dag? Det gör att du sliter håret på samma ställe hela tiden och att hårstrån kan gå av. Variera dig och använd skonsamma hårsnoddar.

Ge ditt hår det bästa

Hair Optimizer är ett kosttillskott med näringsämnen till hårroten som bidrar till en normal hårväxt. Med ekologiskt extrakt från hirs – rikt på miliacin, ekologisk vetegroddsextrakt och aminosyran L-cystein som är en viktig del i proteinet keratin – det protein som håret primärt är uppbyggt av. Hair Optimizer innehåller pantotensyra och biotin som bidrar till en normal hårväxt. Innehåller dessutom koppar som bidrar till hårets normala pigmentering samt selen och zink som hjälper till att bibehålla normalt hår och naglar