Morotoppa som går snabbt att laga om du redan har en soppgrund redo.
Ingredienser
1 SATS SOPPGRUND:
1 stor gul lök
3 msk kokosolja
Ca 3 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
MOROTSSOPPA:
5 morötter (ca 400 g)
2 palsternackor (ca 150 g)
7-8 dl vatten
2 tsk buljong
1,5 msk riven ingefära
2 tsk macapulver
Finrivet skal och saft från 0,5 ekologisk citron
Så här gör du!
SOPPGRUND, GÖR SÅ HÄR:
Skala och hacka den gula löken grovt. Smält kokosolja i en kastrull, lägg i löken. Tillsätt vatten, pressa i vitlök och blanda ned sambal oelek. Låt puttra, gärna minst 30 minuter, tills konsistensen blir krämig.
Ta av kastrullen från plattan. Soppgrunden är klar.
MOROTSSOPPA, GÖR SÅ HÄR:
Skala och hacka morötter och palsternacka. Lägg det i en kastrull tillsammans med soppgrunden och tillsätt vatten, buljong, ingefära och macapulver.
Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt skal och saft från citronen.
Ta av kastrullen från plattan, låt svalna några minuter och mixa slät med mixerstav direkt i kastrullen.
Smaka av, tillsätt mer vatten och buljong om det behövs.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken