Hem

Kycklingspett med mango- och majssalsa

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

15 minuter
4 portioner
Morot och mango med flera orangea och gula grödor innehåller betakaroten, som omvandlas till A-vitamin i kroppen. Några av vitaminets mest kända effekter är att det bidrar till normal synförmåga och till att stötta immunsystemet.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 600 g)
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk Superfruit gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • Morotsnudlar & koriander till servering
  • Mango- och majssalsa:
  • 225 g tärnad mango
  • 1 liten burk majskorn
  • 2 msk mango chutney
  • ½ tsk sambal oelek
  • finrivet skal av ½ citron
  • 2 tsk färskpressad citronjuice

Så här gör du!

  1. Dela kycklingen i 4 avlånga bitar per filé.
  2. Rör ihop yoghurt, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja och salt i en bunke.
  3. Lägg ner kycklingen och blanda ordentligt.
  4. Täck med plastfolie och marinera i kylen minst 1 timme, men helst 12 timmar.
  5. Mango- och majssalsa:
  6. Tina mangon om den är fryst.
  7. Häll av majsen.
  8. Blanda mango, majs, mango chutney, sambal oelek, citronskal och citronjuice.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Lyft upp kycklingen ur marinaden.
  11. Torka av den lätt med hushållspapper.
  12. Trä upp bitarna på grillspett (använder du trä, så blötlägg dem först).
  13. Stek eller grilla spetten 3–5 minuter per sida, tills kycklingen är genomstekt.
  14. Servera kycklingspetten med salsa, morotsnudlar och koriander.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken