Hem

Hirsgröt med rostad banan

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

10 minuter
1 portioner
Lessnat på havregrynsgröten? Det finns flera andra spännande gryn att göra gröt på. Hirs till exempel, är både glutenfritt, gott och mättande.

Ingredienser

  • 0,5 dl hirs
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl osötad mandeldryck
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Khoisan kanelpulver
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 msk mandelsmör
  • Topping: hackade mandlar och rostad banan med pressad citron

Så här gör du!

  1. Koka upp vatten och hirs.
  2. Häll bort vattnet, så att bitterämnen som sitter i skalet försvinner.
  3. Tillsätt mandeldrycken och salt.
  4. Låt koka upp igen på medelvärme.
  5. Koka hirsen på låg värme under lock i 10 minuter.
  6. Rosta under tiden mandelskivor gyllene i stekpannan på låg värme.
  7. Blanda ned resten av ingredienserna i hirsgröten.
  8. Fortsätt koka under omrörning till önskad konsistens.
  9. Lägg på topping och servera!
  10. Rostad banan – så här gör du: Sätt ugnen på 180°C, dela en banan på längden och pressa lite citronjuice över, lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 10–15 minuter.

RECEPT: SOPHIE EKMAN

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken