Hem

Fröknäcke med kanel och anis

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

75 minuter
1 plåt portioner
Baka ditt eget knapriga, mättande fröknäckebröd. Toppa med hemgjord chiasylt och cashew cream cheese!

Ingredienser

  • 0,5 dl hampafrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 tsk anis
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 dl vatten, kokhett

Så här gör du!

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
  3. Blanda ut oljan i det kokheta vattnet och häll ner i bunken.
  4. Rör om tills smeten blir geléaktig.
  5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela pappret.
  6. Ta bort det övre pappret och strö lite flingsalt över degen.
  7. Lägg över på en ugnsplåt.
  8. Grädda mitt i ugnen i 45–60 min. Håll koll!
  9. Låt det svalna innan du bryter brödet i bitar.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken