Hem

Bärfyllda äggbröd

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

20 minuter
2 portioner
Recept från Jamie Olivers bok "Jamies Supermat".

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 1 liten mogen banan
  • Malen muskotnöt
  • Malen kanel
  • 2 tjocka skivor fullkornsbröd med frön
  • 150 g hallon
  • Olivolja
  • 20 g skalade pistaschnötter
  • 4 rågade matskedar naturell lättyoghurt
  • Manukahonung

Så här gör du!

  1. Mixa äggen med den skalade bananen och 1 nypa vardera av muskot och kanel.
  2. När smeten är slät, häll över den i en grund och vid skål.
  3. Skär brödet i 2,5 cm tjocka skivor, skär sedan ett snitt i varje skiva och vicka på kniven så att det blir en ficka i brödet.
  4. Använd fingrarna och stoppa in hallonen – så mycket som får plats, men var försiktig så att brödet inte går sönder.
  5. Lägg brödskivorna i äggblandningen och tryck ner dem lätt så att de suger åt sig äggen.
  6. Ställ under tiden en stor teflonpanna på medellåg värme. Häll i en tesked olivolja och gnid in den med hushållspapper.
  7. Häll hälften av den överblivna äggblandningen i ena halvan av pannan, lägg på en av brödskivorna så att den får en härlig pannkaksyta. Upprepa med resterande äggblandning och den andra brödskivan.
  8. Stek bröden i 3-4 minuter, tills de får en gyllenbrun färg och vänd de sedan med fast hand och stek lika länge på den andra sidan.
  9. Krossa pistaschnötterna med en mortel – om du vill kan du rosta dem först.
  10. Servera äggbröden med en klick yoghurt, strö över pistaschnötterna och en extra nypa kanel och ringla över lite honung.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken