Hem

Broccolifritters med bönpesto

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

20 minuter
4 portioner
Gröna, särskilt mörkgröna, grönsaker och blad är rika på folat, mineralämnen, fibrer och K-vitamin, som ökar kroppens lagringsförmåga av kalcium. Folat är ett B-vitamin som fertila kvinnor behöver ha tillräckligt av innan en graviditet för att fostret ska utvecklas normalt.

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 200 g halloumi
  • 3 ägg
  • ¾ dl ströbröd
  • 1 krm chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • kokosolja till stekning
  • ärtskott till garnering
  • Bönpesto:
  • 1 mogen avokado
  • 2 dl frysta, tinade sojabönor
  • 1 msk Superfruit Super Booster V1 Greens
  • ½ dl grön pesto

Så här gör du!

  1. Skala broccolistammen om den känns träig.
  2. Skär broccolin i mindre bitar.
  3. Mixa broccolin i en matberedare till en ganska fin massa.
  4. Riv halloumin grovt på ett rivjärn och lägg i en bunke.
  5. Blanda med broccoli, ägg, ströbröd och chiliflakes.
  6. Smaka av med salt och peppar och låt stå 10 minuter.
  7. Forma smeten till 12 biffar.
  8. Hetta upp rikligt med kokosolja i en stekpanna.
  9. Lägg försiktigt i biffarna och stek 3–4 minuter per sida. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  10. Bönpesto:
  11. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon.
  12. Mixa avokado och sojabönor.
  13. Blanda ner det gröna pulvret och peston och smaka av med salt och peppar.
  14. Servera broccolifritters i salladsbladen med en klick bönpesto. Garnera gärna med ärtskott.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken