Hem

Röd quinoasallad med paprikakräm

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

15 minuter
4 portioner
Den röda färgen i grönsaker och frukter som tomat, paprika, grapefrukt och vattenmelon kommer från ämnet lykopen, som fungerar som en antioxidant. När lykopenet hettas upp, gärna tillsammans med fett, underlättas upptaget.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 röd paprika
  • 250 g miniplommontomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk Raw granatäppelvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl kokt röd quinoa
  • ½ dl granatäppelkärnor
  • Paprikakräm:
  • 1 hel inlagd, grillad paprika
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk agavesirap

Så här gör du!

  1. Skala, dela och skär rödlöken i tunna klyftor.
  2. Finstrimla chilin.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Halvera tomaterna.
  5. Blanda olja, granatäppelvinäger och dijonsenap i en skål.
  6. Tillsätt lök, chili, paprika och tomat.
  7. Salta och peppra.
  8. Låt stå 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
  9. Paprikakräm:
  10. Mixa samtliga ingredienser till en kräm.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Lägg upp quinoan på ett fat.
  13. Fördela lök-, chili-, paprika- och tomatblandningen ovanpå.
  14. Ringla över all dressing och toppa med granatäppelkärnorna.
  15. Servera quinoasalladen med paprikakrämen.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken