Hem

Vilken Omega-3 ska du välja?

Kosttillskott

Shoppa och läs mer om

Många vet att vi måste få i oss Omega-3 eftersom det är en essentiell fettsyra som inte tillverkas av kroppen. Men vilken Omega-3 ska du välja? Vilken Omega-3 passar just dig bäst? Vi guidar dig genom Omega-3-djungeln.

Vad är Omega-3?

Omega-3 är en av två essentiella fettsyror (den andra är Omega-6) som vi inte kan skapa själva i kroppen utan behöver tillföra genom kost eller kosttillskott. Omega-3 innehåller två viktiga fettsyror:

EPA (Eikosapentaensya) - finns främst i feta fiskar som lax, makrill, sardiner och sill, men även krill.

DHA (Docosahexaensyra) - finns främst i samma feta fiskar som ovan, samt krill och alger.

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Varför behöver vi äta Omega-3?

DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och till att bibehålla normal synförmåga*. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion*.

*Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.

Eskimo-3-inspo-680x415.jpg

Vilken Omega-3 ska jag välja?

Högkoncentrerad Omega-3

I en högkoncentrerad kapsel har man plockat bort en en del av det mättade fettet, så man får mer av det nyttiga fettet.

Omega-3 för barn

Omega-3 är ett viktigt näringsämne för barn och barns utveckling..

 

Omega-3 för gravida och ammande

Värdefulla fettsyror för gravida och ammande kvinnor.

Life-omega-680x415.jpg

Omega-3 Premium

Omega-3 med maximalt upptag.


Flytande Omega-3

Om du föredrar att hälla olja i maten eller smoothies istället för att svälja kapslar.


Visste du att...

...Omega-3 är en av de essentiella fettsyror som vi inte själva kan skapa i kroppen utan behöver få i oss som tillskott via mat eller på annat sätt, t ex som fiskolja. Särskilt viktiga är fettsyrorna DHA (docosahexaensyra) och EPA eikosapentaensyra).

Men Omega-6 då?

Ett balanserat förhållande mellan omega-6 och omega-3 fettsyror är särskilt viktig för optimal hälsa. I dag är det inte ovanligt att man i västvärlden konsumerar 12-15 gånger så mycket omega-6 fettsyror som omega-3 fettsyror. Förhållandet mellan omega-6 och omega-3 bör vara 2-4:1.