Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Overnight oats - chiapudding 2.0

Overnight oats - chiapudding 2.0

En trendig hybrid mellan chiapudding och havregröt som förbereds på kvällen, står i kylskåpet över natten och är redo att ätas på morgonen. Överblivna syltburkar med lock är perfekta att använda.

Smaksätt med superfoods

Dessa grötpuddingar är perfekta att smaksätta med supermatpulver. Acai och goji går bra att använda i mindre mängd vid FODMAP-diet. Den som inte har känslig mage kan även prova camu camu, lucuma eller varför inte matcha?

IBS?

Fruktos kan ofta vara dåligt för personer med IBS. Honung och agavesirap är därför inte bra sötningsmedel för dig som vill äta låg FODMAP. Vanligt socker, lönnsirap eller ren stevia går däremot bättre.

RECEPT SOFIA ANTONSSON

1 portioner

Ingredienser

Grundrecept

  • 0,5 dl havregryn (obs! Ej fiberberikade om du följer FODMAP)
  • 0,75 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2 tsk chiafrön
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Blanda havregryn, mjölk, yoghurt och chiafrön i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka ordentligt.
  2. Öppna och tillsätt valfri smaksättning. Rör om med en sked.
  3. Låt stå i kylskåpet över natten. Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.
Produkten har lagts i kundvagnen