Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Nyponbröd

Gott och lättbakat nyponbröd, baserat på filmjölk som gör det extra saftigt.

Minst 15 portioner

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl rågsikt
  • 1,25 dl fyrkornskross
  • 0,5 dl solroskärnor och/eller pumpakärnor
  • 0,5 dl havrekli
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk nyponskalsmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl filmjölk
  • 0,25 dl mörk sirap
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 °C
  2. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter
  3. Blanda noga alla torra ingredienser i en bunke
  4. Blanda ner filmjölken och sirapen. Rör noga
  5. Om smeten känns för porös kan man tillsätta en liten skvätt extra filmjölk annars är det risk att brödet blir för torrt
  6. Häll smeten i formen och jämna till ytan med en sked, strö eventuellt över lite extra pumpakärnor men passa då noga så att det inte bränns
  7. Grädda brödet i 55 min på näst nedersta falsen i 175°C
Produkten har lagts i kundvagnen