Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Chokladkaka utan mjöl

Ett recept från Soma Nordic.

8 portioner

Ingredienser

  • 300 g nötter: mandlar, valnötter, hasselnötter (en mix av dina favoriter)
  • 200 g Ecuador Organic mörk choklad 70 %
  • 1 msk kakaopulver
  • 4 dosmått Steviosa pulver/4 tsk Steviosa socker
  • 125 Cocosa kokosfett
  • 125 g smör
  • 6 ekologiska äggulor
  • 6 ekologiska äggvitor
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Separera äggulorna och spara vitan.
  2. Mal nötterna i en mixer.
  3. Finhacka chokladen och tillsätt i nötblandningen tillsammans med kakaon.
  4. Smält Cocosa och smör, tillsätt Steviosa.
  5. Rör ned äggulorna, en åt gången.
  6. Blanda sedan i choklad/nötblandningen.
  7. Vispa äggvitorna riktigt hårt och vänd ner dem.
  8. Häll smeten i en bakform (ca 23 cm) täckt med bakplåtspapper.
  9. Grädda på 190° C i cirka 50 minuter.
  10. Låt svalna.
  11. Garnera eventuellt med bär.
  12. Tips! Önskar du glasyr - smält mörk choklad och häll över kakan.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen