Hem

Behandla urinvägsinfektion

Hälsa

Shoppa och läs mer om

Fler än hälften av alla kvinnor får någon gång i livet en urinvägsinfektion. Det innebär att en halv miljon kvinnor drabbas varje år – bara i Sverige. Men nu finns det en helt ny sorts lösning på marknaden som både behandlar och förebygger: UrinCUR Utipro Plus
Utvalda produkterTranbär bidrar till att bibehålla friska urinvägar

Urinvägsinfektion beror på att bakterier har kommit in i urinröret och tagit sig vidare upp i urinblåsan. Anledningen till att kvinnor drabbas betydligt oftare än män är att kvinnor har ett kortare urinrör – det är helt enkelt lättare för bakterierna att nå blåsan. Enligt vårdguiden går urinvägsinfektioner hos kvinnor ofta över av sig själv inom en vecka. Men alla som någon gång har haft en infektion vet att en vecka kan kännas som en oändlig tid när man behöver kissa stup i kvarten. Ofta innebär symptomen också att det svider när man kissar och kanske har man också rejält ont i nedre delen av magen.

Många huskurer - men vad hjälper egentligen? 

Många är de huskurer som figurerat genom åren, men ingen av dem behandlar grundorsaken till urinvägsinfektionen. Det gör däremot UriCUR Utripro Plus, en ny medicinteknisk produkt som tar sikte på de tarmbakterier som orsakat en infektion i urinröret och urinblåsan.

Med hjälp av xyloglukan, som är naturlig stärkelse från tamarindfröet, bildas en biofilm på tarmslemhinnan och hindrar spridningen av bakterier från tarmen till urinröret. Detta förebygger att en pågående infektion förvärras och förebygger återfall. Parallellt med detta dämpas akuta symptom i blåsan genom de naturliga ingredienserna hibiskus och propolis som försurar urinblåsans miljö och minskar bakterietillväxten. Redan inom 48 timmar märks resultatet i form av minskad sveda och behov av att kissa ofta.

Dags att säga adjöss till efterhängsna urinvägsinfektioner en gång för alla!