Hem

Bioregena - Solkräm som skyddar både huden och haven

text: CECILIA BILLGREN

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Att det är viktigt att skydda din hud från solen vet du säkert redan men kanske är du inte medveten om att många av marknadens solskyddskrämer innehåller ämnen som skadar livet i sjöar och hav.
Utvalda produkterEkologisk, korallvänlig solkräm från Bioregena

Visste du att..

..tre fjärdedelar av jorden yta är täckt av hav? Världshaven är inte bara stora, de är också enormt viktiga för att vi ska kunna leva på jorden. Ungefär hälften av allt syre som produceras på jorden kommer från haven, och utan syre – inget liv. Haven är också viktiga för att vi ska få mat, och de stora havsströmmarna styr klimatet i många delar av världen.

I dag finns många hot

mot havsmiljön som klimatförändringar med höjd medeltemperatur som följd, övergödning från jordbruk, överfiske och utsläpp av olika typer av giftiga ämnen från industrier och avlopp. Men även enskilda människor påverkar haven. De hudvårdsprodukter som du har hemma i ditt badrumsskåp kan innehålla ämnen som skadar det marina livet, liksom den solkräm som du använder för att skydda huden när du är på solsemester och badar i havet.

De senaste åren

har just miljöpåverkan från våra solkrämer uppmärksammats. Solens UV-strålning är livsnödvändig för oss människor, eftersom den gör att vi får i oss det viktiga D-vitaminet. Men i för höga doser innebär UV-strålningen en högre risk för att drabbas av hudcancer. Därför är det viktigt att sola säkert, och använda solkrämer med hög solfaktor som ger ett bra skydd.

Bioregena-solskydd-1000x500.jpg

Så funkar olika typer av solskyddsfilter

  • Det finns två olika typer av solfilter som ger skydd på olika sätt: Fysikaliska filter, som också kallas för partikelfilter eller mineralfilter, eller kemiska filter (syntetiska), som absorberar strålningen i huden och omvandlar den till värme så att den blir oskadlig – en kemisk reaktion. Ofta används en kombination av olika solfilter för att uppnå högt skydd.
  • Solkrämer med fysikaliska filter består av små mineralpartiklar som reflekterar UV-strålarna som en spegel. De kan kännas igen på att de lämnar en vit hinna på huden, men i vissa solskydd maler man ned partikelfiltren till nanonivå för att undvika att det blir vita hinnor när man smörjer in den på huden.
  • Nanoform av till exempel titandioxid och zinkoxid tillhör de UV-filter som är godkända av EU. Lagstiftningen är sådan att man får marknadsföra sig som No nano om man har under 50% nano, men att Bioregena har 0%. I och med en ny teknik som Bioregena använder sig av binder man titandioxid i nanoform med syre och väte, vilket gör att nanopartiklarna försvinner och den vita hinnan uteblir.

 

Inspiration-dykning-korallrev-1200x600.jpg

Bioregena Sun Care 

är prisvinnande solskyddskrämer med mineralfilter som är 100% naturliga. Solprodukterna ärav högsta kvalitet och kan användas av hela familjen. Ger ett högt  skydd mot UVA och UVB utan att lämna en vit hinna på huden.