Hem

Solskydd med Börlind

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Tryggt och effektivt men också naturligt, hållbart och skönt mot huden. Kraven på de perfekta solskydden är höga. Lifes Carina Karlsson-Nyström berättar varför Annemarie Börlinds serie blivit hennes solklara val.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

När Life väljer produkter till sitt hudvårdssortiment faller alla under samma krav att vara naturliga, i så stor mån som möjligt ekologiska, och säkra för miljö och hälsa. Dessutom ska de ha en formula som doftar gott och känns behaglig mot huden. För just solskyddsprodukter, vars främst uppgift är att blockera skadlig UV-strålning, kan det vara en utmaning att få alla delar att balansera. Annemarie Börlind har med sin SUN-serie lyckats pricka rätt.

– Jag känner mig trygg att använda produkterna från SUN-serien. Både jag och min familj använder dem, berättar hudterapeuten Carina Karlsson- Nyström som jobbar på Life i Stockholm.
– De skyddar bra mot solen och man får en lätt, fin färg som är kvar länge. De har en behaglig doft och är lätta att smörja in utan att det blir kladdigt och vitt, säger hon.

Naturligt solskydd med ekologiska ingredienser

Basen i alla sun-produkter är Börlinds ekologiska råvaror. Extrakt från kombualg, havtorn och E-vitamin bidrar med anti-aging-egenskaper. Sorbitol, pro-vitamin B5 och aloe vera är fuktkomponenter, medan fina vegetabiliska oljor hjälper huden att binda fukten.

– Sun Fluid SPF 20 är min favorit. Den är fettfri och kan Carina Karlsson- Nyström Jag föredrar mina vanliga hudvårdsprodukter i ansiktet och då kan jag lägga Sun Fluid ovanpå utan att det känns kladdigt, säger Carina Karlsson-Nyström. Börlind har valt att använda de kemiska filter som är klassade som organiska i en kombination som ger vetenskapligt bevisat skydd mot både UVA och UVB. Nya SUN Cream SPF 50 är dessutom förstärkt med titandioxid för extra skyddse ekt. Alla solkrämerna är vattenresistenta och blir inte vita när de kommer i kontakt med vatten.

Lyxiga och genomtänkta produkter

– Jag gillar Annemarie Börlind för helhetstänket. Företaget värnar om miljö, hud och hälsa. De köper sina råvaror från ekologiska odlingar som ger kvinnor jobb, gör byar självförsörjande och ger barn möjlighet att gå i skolan, säger Carina Karlsson-Nyström.
– Produkterna i sortimentet känns lyxiga och genomtänkta, för varje hudtyp och ålder. Jag tycker att känslan i huden är underbar och hyn ser frisk och levande ut. Man får en härlig lyster!