Hem

Glada och fina fötter

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Är det någon del av vår kropp som får utstå mycket påfrestningar så är det fötterna. Vi tycker att du ska ta hand om dem på bästa sätt, för att de ska fortsätta vara både fina och välmående. Här nedan får du tips på hur du kan ta hand om dina fötter och ge dem den extra lyx de förtjänar!

 

  Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken
  sandal_214

  Tips för glada fötter

  • Unna dig ett par fina, bekväma och fotriktiga skor. I utvalda Lifebutiker hittar du skor från t.ex. Sköna Marie, Birkenstock och Embla of Sweden.
  • Investera i inlägg till dina skor. Dina fötter kommer tacka dig! Ju äldre och tyngre vi blir desto mer sjunker fotvalvet ner, det skapar många fotproblem som t. ex. hälsporre.
  • Ett fotbad är drömmen för ömma och trötta fötter som gått långa promenader. Blanda lite olja i vattnet så blir fötterna extra mjuka.
  • Unna dig Baby Foot Exfoliation fotvårdskur då och då för att enkelt ta bort förhårdnader utan att behöva fila.
  • Peeling är skönt för fötterna och tar enkelt bort döda hudceller även uppepå foten.
  • Fila med fotfil på förhårdnader. Vi rekommenderar den elektriska fotfilen Velvet Smooth Fotfil.
  • Smörj in dina fötter med en fotkräm, t.ex. härliga Burt's Bees Coconut Foot Creme.
  • Måla dina tånaglar i en glad färg! 

  Hur tar du hand om dina fötter?

  Fötterna utsätts för många påfrestningar varje dag, året om. Hur tar du hand om dina fötter? De behöver omvårdnad och som tur är, finns det lindring för många fot- och tåbesvär.

  Fotvårdsprodukter kan lindra

  Många fotvårdsprodukter upplevs som befriande och fungerar både stötdämpande och skyddande. Vissa verkar också mjukgörande på huden, vilket underlättar läkning av förhårdnader. Här nedan får du tips om vad vilka produkter som kan hjälpa vid de vanligast förekommande fotproblemen!

  Smärta under trampdynan

  Prova Mabs elastiskt skydd som verkar skyddande och stötdämpande vid problem och smärta under trampdynan. Fyllning av gelé ger väldigt bra stötdämpande effekt. 

  Hälsmärta

  Mabs Hälinlägg ger stötdämpning och smärtlindring vid hälsmärta. Inlägget är tillverkat av dämpande silikon. Den blå punkten är i ett mjukare silikon som gör inlägget skönt att gå på. Innehåller 2 stycken. Finns i tre storlekar.

  Liktornar, blåsor eller skavsår

  Prova någon av Mabs två produkter för att skydda dina tår. Båda skydden är tvättbara!

  • Mabs elastisk tåhätta är ett tubformat skydd som påskyndar läkning av ärr och liktornar och förebygger blåsor och skavsår. Kan klippas till önskad längd.
  • Mabs tåskydd skyddar vid skadade nerver på tån, inåtväxta naglar och liktornar. Förebygger blåsor och skavsår och skyddar området kring nageln. Innehåller 2 stycken. 

  Problem med tår som skaver mot varandra

  Mabs har produkter för dig som har problem med överlappande tår eller hallux valgus.

  • Mabs hallux valgus-skydd är ett elastiskt skydd som verkar skyddande och vårdande vid problem med hallux valgus, det vill säga att stortån vinklas mot de andra tårna. En skyddande kudde av gelé som ger stötdämpning och masserar området kring fotknölen.
  • Mabs tåspridare passar dig som har problem med hallux valgus eller överlappande tår. Tåspridaren separerar tårna så att stortån hålls i rätt position och förhindrar skavsår.