Hem

Intervju Body & Soul

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Life Body & Soul är en helt ny serie skönhetsprodukter som är snälla både mot miljön och mot din hud.
– Vi har skapat hudvård utifrån nordiska behov, berättar utvecklingschefen Maria Bønnelykke.

Life Body & Soul är en serie vårdande kroppsprodukter med naturliga och ekologiska ingredienser, producerade i Norden och anpassade för det nordiska klimatet.
– Vi ville göra en serie hudvårdsprodukter som skulle vara naturliga och effektiva, utan att vara tråkiga och tillrättavisande, berättar Isabell Skoglund, kategorichef på Life.
– Är man nyfiken på naturlig skönhet är Body & Soul ett perfekt och prisvärt val. Det är produkter som tar naturlig hudvård på allvar, men med glimten i ögat, säger hon.

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Body & Soul tillverkas på produktionscentret Allison, som ligger i Bramming på den danska landsbygden. Maria Bønnelykke är ansvarig för forskning och utveckling där.
– Vårt mål var att skapa hudvård utifrån nordiska behov, med milda och miljövänliga råvaror. Alla produkter är utvecklade efter samma standard som den naturliga certifieringen COSMOS, det vill säga med 95 till 100 procent naturligt innehåll, berättar hon.
Varför inte alltid 100 procent naturligt?
– Det beror framförallt på säkerhet och funktion. I vissa produkter behöver man tillsätta syntetiska ingredienser för att förhindra bakteriespridning. Våra konserveringsmedel är dock alltid naturidentiska och vi har valt att undvika alla ämnen som misstänks vara hormonstörande eller skadliga för miljön.

Fungerar naturliga ingredienser lika bra som syntetiska?
– Ja, absolut. Vissa produkter kan kännas annorlunda, i synnerhet de rengörande produkterna. Konventionella produkter innehåller ofta SLS, ett vanligt och starkt tvättämne som löddrar mycket, men som också kan vara mycket irriterande för huden. Här har vi valt mildare rengörande ämnen, som har samma effekt men inte samma lödder. Krämer och mjukgörande produkter fungerar utmärkt med bara naturliga ingredienser, enligt Maria. Oljorna i serien är 100% av naturligt ursprung, med mjukgörande sesamolja, mandelolja och eteriska doftoljor.
– Produkterna är i huvudsak doftsatta med eteriska oljor, naturliga doftämnen som utvinns ur olika växter. De har flera bra terapeutiska egenskaper och bidrar också till hållbarheten på produkterna. För de som önskar hudvård utan doft har vi även tagit fram en helt oparfymerad serie, Sensitive.

Sensitive är anpassad för extra torr och känslig hy. Den har genomgått noggranna dermatologiska, oberoende tester och är bevisat säker att använda för alla med känslig hy, även barn. De andra serierna är Smooth Almond, med doft av mandel och ros, samt den fräscha Citrus.
– En av mina favoriter i citrusserien är kroppsskrubben Rub it in, säger Maria Bønnelykke.
– I stället för vanliga, onedbrytbara plastpärlor har vi använt finmalda olivkärnor för att få den exfolierande effekten. Andra personliga favoriter är kroppskrämerna Smooth the way och Spoil your skin. De känns väldigt härliga mot huden.