Dinkel hel

SALTÅ KVARN

Dinkel hel

SALTÅ KVARN

Hel dinkel framställs genom att det hårda ytterskalet, spelten, skalas bort. Hel dinkel är en fullkornsprodukt med både kli och grodd kvar, vilket gör den rik på fibrer. Det bidrar också till att den är rik på niacin, fosfor, magnesium, järn och zink. Hel dinkel är gott kokt som ris eller i en sallad. Du kan också använda kokt dinkel i bröd. Om du har en egen sädeskvarn kan du mala ditt eget fullkornsmjöl.

Om du vill baka med hel dinkel så koka enligt grundreceptet men uteslut saltet. Du kan sedan byta ut ca 10 procent av mjölet mot kokt dinkel. Det gör brödet extra gott!

44 kr

Webblager: 21 st

Leverans: 2-3 dagar

  • Fri frakt till butik
  • Snabb leverans
  • Köp nu betala sen
HITTA I BUTIK
Specifikation
Lifebutiken rekommenderar
Kokosolja fungerar till nästan allt!