Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt på populära Life Magnesium + B6 120 kapslar tabletter.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 1 miljon klubbmedlemmar
  • Kvalitetssäkrade produkter

Life + Traktor = Smart bistånd

Zimlat for Life

Utvecklingsprojektet ”Zimlat for Life” startade 1997 för att stötta utsatta barn i slumområdet till en bättre framtid genom ökad kunskap. Projektet omfattar idag skola för 700 barn i årskurs 1-8 i byn Zimlat i Kenya, skolmat som serveras dagligen, samt en skolhälsoklinik som bedriver både sjuk- och friskvård. Sedan 2006 har skolhälsokliniken framgångsrikt drivits med insamlade medel via Life Sverige.

En viktig milstolpe att bli självförsörjande

Vi är stolta och glada över att kunna berätta att Traktorprojektet del 1, där Life Sverige och Norge tillsammans samlade in pengar till att köpa en traktor och en plog, nu är i hamn! Detta är en milstolpe för skolan och kliniken i Zimlat, som nu tagit ett stort steg mot att bli helt självförsörjande. De maskiner som köptes in i januari 2016 arbetar just nu med ca 500 åkerlotter av varierande storlek i Rift Valley i Kenya.

traktor_in_action_400.jpg
 

Traktorprojektet del 2 drar igång

Kenyanska staten äger all jordbruksmark men har inte tillräckligt många traktorer och plogar för att kunna odla viktiga exportprodukter som ger välbehövligt klirr i statskassan. Lösningen blir att hyra maskiner av privata traktorägare och där kommer Traktorprojektet del 2 in i bilden.

Vi har beslutat att ta vårt Traktorprojekt vidare genom att köpa in ytterligare en traktor och plog till skolan i Zimlat. Alla kostnader kring Traktorprojektet del 2 blir ca 350 000 SEK och vi har redan idag medel att betala handpenningen på ca 78 000 SEK. Traktor nummer två ska alltså hyras ut till Kenyanska staten och intäkterna från uthyrningen ska göra kliniken helt oberoende av bidrag.

Varför är traktorerna så viktiga?

Studier visar att stöd till jordbruket i låginkomstländer är en av de mest effektiva metoderna för att bekämpa fattigdom. Idag är kliniken i Zimlat beroende av bistånd för att kunna behandla de barn som är i behov av vård. Därför tar Life i Sverige och Norge nu ett gemensamt krafttag för att hjälpa kliniken att bli självförsörjande, precis på samma sätt som vi gjorde med skolmaten i första etappen av Traktorprojekt.

Ansvarig för projektet på plats är James Okiru som är född och uppvuxen i Zimlat. James har tack vare Zimlat for Lifes skolprojekt och fadderverksamhet fått en universitetsutbildning i modernt jordbruk. Han får nu chansen att använda sina fina kunskaper och samtidigt ge tillbaka till sin hemby. Med hjälp av Traktorprojektet del 2 blir hälsokliniken helt oberoende av bistånd.

Hjälp oss att hjälpa!

För att traktorn och plogen ska bli verklighet och sjösättas med de förutsättningar som finns idag behöver hela beloppet på 350 000 SEK samlas in under 2016.

Det finns många sätt att bidra:

Sätt in valfritt belopp på BG 791-4989, märk insättningen med ”Traktor”.

Runda upp! När du handlar i en Life-butik kan du välja att runda upp ditt belopp, vi skänker överskottet till Zimlat och traktorprojektet.

Köp Naked Lips naturliga Zimlat lipbalm i doften Mango. 5 kronor av det ordinarie priset på 42 kronor går direkt till traktorprojektet. Dessutom doftar det ljuvligt!

Köp armbandet For A Child. I utvalda Life-butiker finns detta söta armband att köpa för 100 kr. 48 kr går till traktorprojektet.

armband_lipbalm_350.jpg

Alla pengar som kommer in i projektet går oavkortat till Zimlat.

Vi vill rikta ett stort och mycket varmt tack till våra leverantörer Detail Produktionsbyrå och Billes Tryckeri AB. De har bidragit till Traktorprojektet med grafisk formgivning och tryckt informationsmaterial och därmed hjälpt oss att sprida detta viktiga budskap.

traktor_0kr_400.jpg

Här kan du följa insamlingen. För varje 100 000 kr fylls traktorn med färg, nu jobbar vi vidare för att nå vårt mål, att komma upp i 350 000 kr. 

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html