Hem

Overnight oats

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

10 minuter
1 portioner
En trendig hybrid mellan chiapudding och havregröt som förbereds på kvällen, står i kylskåpet över natten och är redo att ätas på morgonen. Överblivna syltburkar med lock är perfekta att använda.

Ingredienser

  • 0,5 dl havregryn (obs! Ej fiberberikade om du följer FODMAP)
  • 0,75 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2 tsk chiafrön

Så här gör du!

  1. Blanda havregryn, mjölk, yoghurt och chiafrön i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka ordentligt.
  2. Öppna och tillsätt valfri smaksättning. Rör om med en sked.
  3. Låt stå i kylskåpet över natten. Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.

Smaksätt med superfoods

Dessa grötpuddingar är perfekta att smaksätta med supermatpulver. Acai och goji går bra att använda i mindre mängd vid FODMAP-diet. Den som inte har känslig mage kan även prova camu camu, lucuma eller varför inte matcha?

IBS?

Fruktos kan ofta vara dåligt för personer med IBS. Honung och agavesirap är därför inte bra sötningsmedel för dig som vill äta låg FODMAP. Vanligt socker, lönnsirap eller ren stevia går däremot bättre.

RECEPT SOFIA ANTONSSON