En ny variant på Singoalla! Låt dessa ljuvliga syltkakor blinka på din bakplåt i vinter.
Ingredienser
2 dl cashewnötter
2 dl strödadlar
3 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2,5 tsk kardemumma
4 msk Life kokosolja
3 msk agavesirap
3-5 msk vatten
Så här gör du!
Sätt ugnen på 150 grader.
Gör chiasylten enligt receptet här bredvid.
Mixa cashewnötterna i en matberedare tills de är finfördelade.
Blanda sedan ner dadlar och alla torra ingredienser.
Mixa slutligen ner kokosolja, agavesirap och vatten tills du får en deg som håller ihop.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, till ca 5 mm tjocklek.
Använd stjärnformade utstansare, en större och en mindre. Gör stora stjärnor av hela degen och använd sedan den mindre utstansaren för att ta bort mittdelen på hälften av kakorna.
Lägg en klick chiasylt på de hela stjärnorna och lägg de andra som ett lock ovanpå.
Grädda på bakplåtspapper i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut, låt svalna och pudra eventuellt med lite florsocker som dekoration.
Förvara i burk med lock. Håller cirka en vecka.
RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken