Shoppa och läs mer om
Ingredienser (6 glassar):
Gul mangoglass
1,5 dl mango (fryst eller färsk)
0,5 dl grekisk yoghurt
1 tsk agavesirap
2 krm gurkmeja
Vit yoghurtglass
3 dl grekisk yoghurt
1/3 tsk vaniljpulver
3 tsk agavesirap
1 dl gurkmejagranola
Gör så här:
1. Gör granola enligt recept nedan, alternativt använd en färdig granola
2. Mixa mangon i en bunke. Tillsätt grekisk yoghurt, agavesirap och gurkmeja och rör om.
3. Häll grekisk yoghurt, vaniljpulver och agavesirap i en annan bunke och blanda.
4. Ta fram glassformarna och börja med att hälla i mangoblandningen i botten. Häll sedan i yoghurtblandningen och toppa med granola. Tryck till och pressa ner glasspinnarna.
5. Frys i minst 3 timmar. När glassen är färdig spola formarna lätt med varmt vatten så lossnar glassen.
Ingredienser (1 liter):
5 dl havregryn
2,5 dl hackade mandlar
1 dl frön (tex pumpa, solros)
5 matskedar kokosolja
0,5 dl agavesirap
3 tsk gurkmeja ett par nypor salt
1 dl torkade mullbär
1 dl kokoschips
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda havregryn, mandlar och frön i en stor skål. Värm upp kokosoljan på låg värme i en kastrull och rör ner agavesirap, gurkmeja och salt. Häll den över grynblandningen och rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper på en djup plåt och bred ut blandningen. Låt stå i mitten av ugnen i 15-20 minuter, håll koll och rör om ett par gånger under tiden. Ta ut plåten och låt svalna. Blanda ner kokoschips och torkade mullbär och förvara i burk.