Fri frakt vid köp över 299kr
Boka & Hämta
Snabb leveranstid

För en balanserad mage

Möt Life-Experten Andreas Lindblom

"Ge magen lite omtanke"

En balanserad mage ger dig bättre förutsättningar för att orka med vardagen. Lifes hälsorådgivare och näringsteraputen Andreas Lindblom ger goda råd för hur du på ett enkelt sätt - från morgon till kväll - kan ge magen lite extra omtanke.

Möt Life-Experten Andreas Lindblom

- Börja dagen med ett glas ljummet vatten med pressad citron i - gärna en kvart före frukosten. Det rensar ut systemet och gynnar matsmältningen inför dina intag av mat under resten av dagen. 


För de som har svårt att äta en rejäl frukost på morgonen, tips?

- Fina fiberblandningar, exempelvis Gut Flora Fiberblandning, gör det lätt att få i sig bra fiber. Den kan man blanda i en smoothies, yoghurt eller annan dryck. 


Hur kan man stötta matsmältningen om det råkar bli för mycket av det goda i jul?

- Det är bra att stötta produktionen av magsyra. Det kan man göra med äppelcidervinäger där syran och enzymer gör det lättare att smälta maten. Men jag vill också tipsa dem som besväras av sura uppstötningar att testa och dricka te med pepparmynta innan maten. Det balanserar syran.

För en balanserad mage

Widget loading...

Hur avrundar man dagen?

- På kvällen kan det kännas bra med magnesium eller te på citronmeliss och kamomill, som inte bara är lugnande utan också bra för magen.


Vad kan man regelbundet tänka på för en god magbalans?

- Att få i sig goda bakterier! Life Sporebiotic är en storsäljare hos oss. Det är kraftfulla bakterier i sporform som klarar sig hela vägen ner till tarmarna där de förökar sig och blir ännu starkare. Och med en stark tarm blir du också starkare och mer balanserad.