Nordens ledande hälsokedja
Prata hälsa med oss
Fri frakt vid köp över 299kr
Tipsburken

Tipsburken

Lifes tipsburk innehåller personliga och kanske lite oväntade tips från Lifes hälsorådgivare - för en lite skönare jul. Varsågod!

1.    Ge bort hemlagade ätbara gåvor

Ge bort hemmagjort mandelsmör, granola, godis. Det är perfekta presenter till såväl mormor som till en upptagen småbarnsfamilj.
Thea, Life Norge


2.    Har du provat isbad?

Det ger en omedelbar energikick. Det är en tradition som min mamma utför varje nyårsafton. Efteråt smakar det gott med en kopp varmt te eller choklad. Men kom ihåg att bära varma ullkläder!
Thea, Life Norge


3.   Sov gott

Mitt tips för en stressfri jul är att få tillräckligt med sömn. För att uppnå detta tar jag lavendeldroppar i aromalampan, under fötterna och på kudden före sänggåendet. Jag måste erkänna att jag också gör så under andra tider på året.
Kari, Life Norge


4.   Känn gemenskap

Vår familj är spridd geografiskt men på julen kommer vanligtvis alla hem och spenderar mycket tid tillsammans – i år får vi dock ses digitalt via skärm. För mig är det viktigt att mina barn ska växa upp och känna gemenskap och kärlek från sin släkt och familj. Allt annat kring jul är ju egentligen oviktigt. Ta hand om dig!
Emelie, Life Sverige


5.  Sprid doft med eterisk olja

Jag är inget stort fan av att julpynta och sedan barnen vuxit upp och tappat intresset för att klä granen har jag löst det så här: Jag har en plastgran som står pyntad och klar i förrådet, som jag tar fram en vecka före jul, varje år. Och i år tänker jag spraya den med lite eterisk olja av tallbarr, så jag får en äkta gran-känsla i hemmet. Barrfritt – och lättstädat efter jul!
Maarit, Life Sverige6.    Gotta dig!

Tillåt dig själv att njuta av all god mat och dryck som det bjuds på kring julen! Släpp all hets kring vad som är nyttigt eller ej! Njut och unna dig allt gott! Många stressar över att äta rätt och riktigt alla andra dagar på året. Men släpp det nu och bara njut av skumtomtar, knäck, Jansson och allt annat som du känner för! Ha en riktigt smarrig jul, för det är du så värd!
Linda, Life Sverige


7.    Gör något för andra

Det behöver inte vara i form av paket, utan sprid glädje omkring dig. Hjälp till exempel någon vän att julstäda, uppmärksamma någon med ett telefonsamtal eller var ett uppiggande sällskap för dem som känner sig ensamma vid jul. Det ger mig julefrid.
Tessan, Life Sverige8.    Därmed basta!

Julstress och kyla kan medföra stela leder och muskler därför bastar jag så fort jag får tillfälle. Det är avslappnande för både kropp och själ. Har jag inte tillgång till bastu tar jag en avkopplande stund med min vetekudde i soffan istället.
Madeleine, Life Sverige


9.   Ha brasan på

Sprakande brasa hör julen till tycker jag. Myset infinner sig och axlarna sjunker. Tips: Har du ingen öppen spis hemma, spela upp en brasa på teven – det finns i många streamingtjänster. Men kom ihåg att höja ljudet ordentligt! Du ska se vad den sprättande, sprakande brasan gör för humöret. Lovely!
Wilma, Life Sverige


10.    Unna dig din favoriträtt

En uppskattad grej vi brukar göra i min familj är att vända på allt och helt låta varje person får önska sig sin favoriträtt på julafton. Det kanske låter knäppt men alla mår så mycket bättre när de slipper äta köttbullar och Jansons för ingen tycker nämligen om det hos oss. Jag unnar mig gärna en pizza till middag.
Ulf, Life Sverige


11.   Klä en gran i skogen

Stressa inte med granen, gå ut i skogen och klä en som växer fritt eller kanske en liten tall om du vill ha omväxling. Och sen är det såklart viktigt att man tar med sig allt pynt hem förutom ätbara godsaker till fåglarna såklart.
Linda, Life Sverige


12.  Balansera med kompromiss

För mig och min sambo har det alltid blivit så stressigt för vi har så olika bild av julen. Jag är oftast slut när julen väl kommer men han älskar pynt och vill ha det superfint. Så, förra året enades vi om en briljant lösning där vi maxar köket med pynt och stämning och sen har vi helt pyntfritt i resten av radhuset. Det har gett oss en fin balans.
Julie, Life Norge


13.    Musik sprider glädje

Vi brukar alltid spela in en knasig liten film när familjen framför en jullåt. Det är bara dottern som kan spela nåt instrument men alla ”måste” hitta nåt i hemmet att spela på och jag lovar att det blir så mycket skratt även om musiken oftast låter katastrofalt. Sen skickar vi filmen till olika vänner och familj och bjuder på oss själva och ett gott skratt.
Paulina, Life Sverige


14.   Ut och lek!

Vi brukar vända på traditionerna och inspireras av utomhuslekar som vi annars bara gör på sommaren. Alla tar på sig ordentligt med kläder och så tar vi med oss varm choklad ut. Sen får varje person i familjen hitta på en lek. Det är härligt att leka och röra på sig – både för unga och gamla – och inte minst att vi avsätter tid för att ha kul med familjen. Det ger oss balans.
Maria, Life Norge


15.  Ta tid till häng

Jag älskar hela tanken med julen. Framförallt att få träffa alla man bryr sig om. Att få tid att bara sitta ner och prata. Och mitt tips handlar om, att få till den tiden…. Därför samlar jag alltid alla släktingar och vänner som jag vill ha i min närhet på en julpromenad istället för t ex en lunch. De som vill tar med sig lite fika. Inga måsten. Och sen bara umgås vi i tre timmar. Det är den bästa tiden på julen för mig…
Johanna, Life Sverige