Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 1 miljon klubbmedlemmar
  • Kvalitetssäkrade produkter

Nyfiken på yoga?


Yoga är en form av kroppsövningar kombinerade med andningsövningar. Yoga som begrepp kommer ursprungligen från Hinduismen som är den dominerande religionen i Indien.

Varför ska du prova yoga?

  • För att öva upp smidigheten och tänjbarheten i kroppen
  • För att öva upp balansen
  • För att träna musklerna
  • Den fokuserade lugna andningen kan göra dig lugnare och hjälpa dig att slappna av
  • Du får en stund för dig själv då du fokuserar bara dig och din kropp

Vad som också är bra med yoga är att du kan utöva den i princip var som helst. På sommaren – varför inte prova yoga utomhus?

Har du inte testat yoga tidigare men är nyfiken på om det kan vara något för dig? Här får du tips på tre enkla övningar att börja med.

1. Trädet

Yogapositionen Trädet är bra för att träna balansen. Böj ett av dina ben och sätt fotsulan mot insidan av motsatt lår. Sätt ihop handflatorna mot varandra framför bröstet. Sträck på dig och höj upp armarna över huvudet. Höfterna ska vara parallella. Andas in och ut lugnt och långsamt genom nästan samtidigt som du gör övningen.

yoga_tree_768

2. Båten

Yogapositionen Båten är bra träning för magen. Sätt dig ner och lyft benen och fötterna från underlaget. Sträck ut armarna. Kom ihåg att andas. 

yoga_boat_768

3. Barnet

Yogapositionen Barnet är en bra viloposition för avslappning. Sätt dig ned på knä och böj kroppen framåt så att pannan hamnar mot underlaget framför dig. Låt armarna vila längs kroppen med handflatorna uppåt. Slappna av och andas djupt och lugnt. 

yoga_child_768

 

Tips!

  • Sätt på någon lugn och avslappnande musik i bakgrunden när du gör dina övningar. 
  • Fyll på med energi efter ditt yogapass. Vi rekommenderar en god och nyttig smoothie eller en mumsig bar.

Olika yogaformer

Här nedan kan du läsa mer om tre vanliga yogaformer. Yoga är så pass populärt idag att det finns olika typer av klasser på de flesta gym och idrottshallar. För att komma igång ordentligt med yoga så rekommenderar vi att man provar en klass och lär sig övningar av en instruktör. Sen kan man välja vad som passar en bäst, att fortsätta gå på klasser eller att utöva yoga hemma.

Hathayoga

Hathayoga – den mest välkända yogaformen i Europa, det är den som man vanligen menar när man pratar om yoga.  Hathayoga är en yogaform som starkt betonar betydelsen av fullständig kontroll över kroppen. Kroppsställningar kombineras med andningsövningar

Ashtangayoga

Ashtangayoga – en fysisk eller gymnastisk form av yoga. Bra för att stärka musklerna.

Bikramyoga

Bikramyoga – yoga i varm temperatur (ca 40 grader) och med hög luftfuktighet.  Värmen bidrar till att musklerna och senorna mjukas upp och kan göra det lättare att stretcha.

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html