Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Omega-3 70% (ord. pris 209 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

GaitLine - världens bästa vardagssko!


GaitLine är en avancerad sko framtagen för dig som vill förebygga belastningsskador, få bättre hållning, samt korrigera redan uppkomna skador. GaitLine stödjer fotens och därmed kroppens naturliga rörelser och med den snygga designen passar den dig som vill ha en snygg vardagssko, samtidigt som den är perfekt för dig som har ett jobb där du står och går mycket. Nedan berättar vi mer om vad GaitLine är och hur den är utvecklad speciellt för stödja kroppens naturliga balans. GaitLine finns i flera färger och mönster, skorna hittar du nedan. Den högteknologiska skon i klassisk sneakerdesign finns i 86 av Lifes butiker, samt på lifebutiken.se.

Utvecklad av ledande experter

Att utveckla världens bästa sko för den stående och gående människan är skomärket GaitLines ambition. GaitLine är utvecklat av Håvard Engell, tidigare balettdansare och en av världens ledande experter inom balans, koordination och gång. Efter att ha jobbat i 15 år i norska Olympiatoppen med teknik och skadeförebyggande träning började han arbetet med att utveckla den ultimata vardagsskon. Det tog fem år och resulterade i skon GaitLine, som med sin unika sula och uppbyggnad ser till att alla fotens 26 ben och 33 leder rör sig på ett optimalt sätt och att kroppsvikten fördelas korrekt. Du märker omedelbart att fötterna känns annorlunda när du tar på dig ett par GaitLine för första gången, eftersom fotens nya rörelsemönster får balansen i kroppen att aktiveras på ett nytt sätt. Detta förebygger i sin tur belastningsskador och ger dig en bättre hållning.

Felaktiga rörelser påverkar hela kroppen

Felaktiga rörelser i foten när man står och går triggar många olika typer av skador och snedbelastningar, ofta med smärta som följd. Dock är det inte bara foten som påverkas negativt, snedbelasning i foten gör att kroppen påverkas hela vägen upp till huvudet. Flera vetenskapliga rapporter har kommit fram till att 70 % av alla sjukdomar i muskler och skelett i knä, höfter, bäcken och ryggrad uppstår av felaktiga rörelser i foten. Det bästa sättet att lösa dessa muskel- och skelettproblem är att se till att man har en bra och stabil funktion i foten.

gaitline_1_1.jpg 

1. En inåtroterande fot...       

gaitline_2_2.jpg

2. ...leder ofta till överbelastning av fotvalvet... 

gaitline_3_3.jpg

3. ...vilket ger en negativ reaktion från foten och genom benet.

gaitline_4_4.jpg

4. Det i sin tur resulterar i flera problem i muskler och skelett.

Optimala rörelser i foten

Det som kännetecknar Sensory Gait Line (SGL™) - den patenterade skon, är att den är konstruerad för att optimera din gång och öka de rörelser som är bra för foten, samt fördela vikten på rätt sätt när du står och går. Vår hållning och gång styrs av komplexa, automatiska interaktioner i hjärnan. Att informationen kopplas rätt är en förutsättning för rätt fotrörelser. Varje rörelse har en inverkan på musklerna och skelettet, varje steg du tar påverkar alltså din livskvalitet. GaitLine styr försiktigt foten och nedre extremiteter för att underlätta en harmonisk kroppsställning och gång och minska stressen på muskler och skelett.

GaitLine - funktionell sko med snygg design

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html