Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 200 butiker
  • Brett sortiment

Adaptogener


Begreppet adaptogener innefattar växter såsom rosenrot, schisandra, ryskrot och ginseng. Ordet kommer från engelskans ”to adapt”, som betyder att anpassa sig. Så här funkar de!

Stressar ner 

I kliniska studier har man påvisat signifikanta effekter av adaptogener vid olika stresstillstånd. Det gäller särskilt den mentala och fysiska prestationsförmågan vid utmattning och psykisk påfrestning. Adaptogener är dock inte till för att bota eller behandla sjukdom, utan passar i perioder av stress och vardagliga påfrestningar.

Gör dig mer alert

Adaptogener är effektiva i perioder då orken inte räcker till. De ska dock inte förväxlas med uppiggande, centralstimulerande ämnen som ko ein. Dessa ämnen ger kroppen en annan typ av pigghet än adaptogener. De stressar igång kroppen i stället för att som adaptogener återställa kroppen till normala energinivåer.

Balanserar kroppen

Adaptogenerna verkar genom att normalisera kroppsfunktioner för att återskapa balans. En adaptogen stimulerar aldrig en funktion över dess övre gräns, den normaliserar och optimerar bara utifrån dess egen förmåga. Resultatet märks i form av bättre ork, ökad skärpa och en högre livskvalitet.

Få hjälp att skapa balans

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html