Saffransgröt med risgryn och chia Få en god julfrukost genom att blanda saffran och chia i risgrynsgröten. 50 minuter 4 portioner Ingredienser 2 dl grötris4 dl vatten2 tsk kokosolja0,5 tsk salt7 dl mandelmjölk0,5 g saffran1 kanelstång2 msk chiafrön2 msk agavesirap Skriv ut inköpslista Så här gör du Koka upp grötris, vatten, kokosolja och salt. Låt gröten puttra på svag värme under lock i cirka 10 minuter.Tillsätt mandelmjölk, saffran och kanelstång, rör om.Koka upp igen och låt gröten svälla på svag värme i 30 minuter under lock. Rör om i gröten då och då så att den inte fastnar i botten.Tillsätt chiafrön och låt svälla i ytterligare 10 minuter på spisen.Söta gröten med agavesirap. Servera med valfri mjölk och toppa med bär, frön och nötter.