Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 1 miljon klubbmedlemmar
  • Kvalitetssäkrade produkter

Krispiga saffransvåfflor med quinoa och bovete

Krispiga saffransvåfflor med quinoa och bovete

En mättande och god våffla med det lilla extra. Servera med kokosgrädde eller kvarg, några skivor äpple och mandelspån.

FOTO: EVA HILDÉN, RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM

6 portioner

Ingredienser

  • 1 dl Saltå kvarn helt bovete
  • 1 dl Saltå kvarn vit quinoa
  • 5 dl vatten till bötläggning
  • 1/2 msk Renée Voltaire äppelcidervinäger
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl havredryck
  • 1 rött äpple, oskalat och skuret i bitar
  • 2 msk slakade hampafrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • Kallpressad kokosolja till gräddning
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Lägg bovetet och quinonan i blöt i vatten, äppelcidervinäger och en nypa salt i minst 8 timmar. Häll av och skölj väl. Mixa alla ingredienser i några sekunder till en smet.
  2. Pensla ett våffeljärn med kokosolja och grädda våfflorna väl. Låt svalna lite och servera med din favorittopping!
Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html