Hirsgröt med rostad banan Lessnat på havregrynsgröten? Det finns flera andra spännande gryn att göra gröt på. Hirs till exempel, är både glutenfritt, gott och mättande. RECEPT: SOPHIE EKMAN 10 minuter 1 portioner Ingredienser 0,5 dl hirs 2 dl vatten 2,5 dl osötad mandeldryck 1 krm salt 1 tsk Khoisan kanelpulver 2 tsk agavesirap 1 msk mandelsmörTopping: hackade mandlar och rostad banan med pressad citron Skriv ut inköpslista Så här gör du Koka upp vatten och hirs. Häll bort vattnet, så att bitterämnen som sitter i skalet försvinner. Tillsätt mandeldrycken och salt. Låt koka upp igen på medelvärme. Koka hirsen på låg värme under lock i 10 minuter. Rosta under tiden mandelskivor gyllene i stekpannan på låg värme. Blanda ned resten av ingredienserna i hirsgröten. Fortsätt koka under omrörning till önskad konsistens. Lägg på topping och servera!Rostad banan – så här gör du: Sätt ugnen på 180°C, dela en banan på längden och pressa lite citronjuice över, lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 10–15 minuter.